ASROM home       Maatwerk       Open Inschrijving       Klassikaal       Lesvorm       Cursusaanbod       Tarieven       Locaties       Contact
 

Cursusaanbod

In ons onderstaand cursusaanbod staan diverse programma's van Microsoft welke u kunt volgen via verschillende lesmethodes:

Tarieven

De cursustarieven staan vermeld bij het soort cursus maatwerk/privé of open inschrijving.

Programma's / toepassingen

In uw lessen kunt u verschillende programma's leren. Klik op het gewenste boek voor de inhoudsopgave en een voorbeeldhoofdstuk. Deze worden geopend in een apart venster om de verschillende boeken te kunnen vergelijken.

Microsoft Windows

Het eerste programma wat u ziet als u uw computer aanzet is Windows. De nieuwste versie is Windows 10. Alhoewel de volgende boektitels 'senior' vermelden zijn ze natuurlijk voor alle leeftijden. Een voordeel van deze boeken is dat ze in kleur zijn, gebonden zijn en een goed leesbaar lettertypen hebben.

Indien u nog nooit met een computer gewerkt heeft raden wij u het boek aan
Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker - tweede editie

Heeft u al eens met een computer gewerkt maar beheerst u Windows 10 nog niet dan kunt u onderstaand boek volgen. Er wordt verwacht dat u inmiddels weet hoe u met de muis werkt.

Windows 10 voor senioren deel 1 - tweede editie

Wilt u iets meer weten over Windows 10 dan een beginnende gebruiker dan haalt u uit het volgende boek handige tips en trucs.

Windows 10 voor senioren deel 2 - tweede editie

Microsoft Office

Naast Windows maken we het meest gebruik van een tekstverwerker (Microsoft Word), een spreadsheetprogramma (Microsoft Excel, een rekenprogramma), een presentatieprogramma (Microsoft PowerPoint) en een e-mailprogramma (MicrosoftOutlook voor o.a. e-mail, contacten en agenda). Deze programma's bevinden zich in Microsoft Office. Op dit moment zijn er verschillende versies in omloop: 2013, 2016, 2019 en 365. Volgt u les bij ons in Bergschenhoek dan neemt u uw eigen laptop mee (wij beschikken helaas niet over eigen apparatuur). Het is prettig om te leren uit een boek met dezelfde versie als op uw laptop. Al lijken de laatste versies heel erg op elkaar dat er maar weinig verschillen zijn. Indien u wilt weten welke versie u heeft: open uw programma en klik hierna linksonder op Account of Help. Onder Productgegevens ziet u uw Office-productnaam en soms ook het volledige versienummer. Bij Info over vindt u het versienr.

Microsoft Word

De tekstverwerker van Microsoft is Word. Hiermee kunt u tekst verwerken: invoeren en verbeteren, het uiterlijk wijzigen, opslaan en afdrukken. Maar er zijn ook mogelijkheden zoals tabellen en kolommen, paginanummering, afbeeldingen plaatsen, inhoudsopgaven, spellingscontrole etc.

Het basisboek kan gevolgd worden door de beginnende Wordgebruiker maar ook door hen die al een tijd met Word hebben gewerkt en graag willen weten hoe met de tekstverwerker efficiënter om te gaan. Het boek is paperback en gekleurd.
Basisboek Word 2019, 2016 en Office 365

Wenst u meer uit Word te halen dan de gemiddelde Wordgebruiker dan is er het MOS-boek. MOS staat voor Microsoft Office Specialist. Na het doorwerken van het boek heeft u de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit is een document dat zeer belangrijk is in het bedrijfsleven en een pluspunt op een CV. De MOS-examens worden geleverd door het bedrijf Certiport.
Cursusboek MOS Word 2016 en 2013 inhoudsopgave en voorbeeld hoofdstuk

Microsoft Excel

Het spreadsheetprogramma van Microsoft heet Excel. Dit is een (digitaal) rekenblad om rekenkundige bewerkingen uit te voeren. Het bestaat uit een of meer werkbladen met cellen. Elke cel kan een getal, tekst of formule bevatten. Het grote voordeel ten opzichte van een rekenmachine is dat de spreadsheet dynamisch is. Bij een wijziging zal het werkblad opnieuw doorgerekend worden. In Excel kunnen ook grafieken worden gemaakt, analyses, filteren en sorteren van gegevens. In een modern kantooromgeving is Excel niet meer weg te denken.

Het basisboek kan gevolgd worden door de beginnende Excelgebruiker maar ook door hen die al een tijd met Excel hebben gewerkt en graag willen weten hoe met de spreadsheet efficiënter om te gaan. Het boek is paperback en gekleurd.
Basisboek Excel 2019, 2016 en Office 365

Wenst u meer uit Excel te halen dan de gemiddelde Excelgebruiker dan is er het MOS-boek. MOS staat voor Microsoft Office Specialist. Na het doorwerken van het boek heeft u de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit is een document dat zeer belangrijk is in het bedrijfsleven en een pluspunt op een CV. De MOS-examens worden geleverd door het bedrijf Certiport.
Cursusboek MOS Excel 2016 en 2013 inhoudsopgave en voorbeeld hoofdstuk

Heeft u de basishandelingen van Excel onder de knie en wilt u aan de slag met de meer geavanceerde functies en opties van Excel, dan is het volgende cursusboek geschikt voor u. Aan de hand van stap-voor-stapinstructies en oefenbestanden leert u werken met de uitgebreide onderdelen van het in het bedrijfsleven onmisbare spreadsheetprogramma.
Na het doorwerken van het boek heeft u de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) Expert te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit is een document dat zeer belangrijk is op de werkvloer en een pluspunt op een CV.
Cursusboek MOS Excel 2016 en 2013 Expert inhoudsopgave en voorb. hoofdstuk

Microsoft Outlook

Outlook is een veelgebruikt e-mailprogramma in het bedrijfsleven. Niet verwonderlijk, want het bevat veel mogelijkheden voor e-mail. Outlook is echter meer dan alleen een programma om e-mail te versturen en te ontvangen. Het wordt ook wel een Personal Information Manager genoemd, omdat u er ook uw contactpersonen, agenda, takenlijst en notities in bij kunt houden.

Het basisboek kan gevolgd worden door de beginnende Outlookgebruiker maar ook door hen die al een tijd met Outlook hebben gewerkt en graag willen weten hoe met Outlook efficiënter om te gaan. Het boek is paperback en gekleurd.
Basisboek Outlook 2019, 2016 en Office 365

Wenst u meer uit Outlook te halen dan de gemiddelde Outlookgebruiker dan is er het MOS-boek. MOS staat voor Microsoft Office Specialist. Na het doorwerken van het boek heeft u de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit is een document dat zeer belangrijk is in het bedrijfsleven en een pluspunt op een CV. De MOS-examens worden geleverd door het bedrijf Certiport.
Cursusboek MOS Outlook 2016 en 2013 inhoudsopgave en voorbeeld hoofdstuk

Microsoft PowerPoint

Het programma Microsoft PowerPoint is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het maken van professionele presentaties voorzien van tekst, afbeeldingen, tabellen, grafieken, geluid, video's en een fraaie opmaak. Zowel op school als in het bedrijfsleven is PowerPoint één van de meest gebruikte programma's om presentaties te maken.

Het basisboek kan gevolgd worden door de beginnende PowerPointgebruiker maar ook door hen die al een tijd met PowerPoint hebben gewerkt en graag willen weten hoe met PowerPoint efficiënter om te gaan. Het boek is paperback en gekleurd.
Basisboek PowerPoint 2019, 2016 en Office 365

Wenst u meer uit PowerPoint te halen dan de gemiddelde PowerPointgebruiker dan is er het MOS-boek. MOS staat voor Microsoft Office Specialist. Na het doorwerken van het boek heeft u de mogelijkheid het examen voor Microsoft Office Specialist® (MOS) te doen. Bij een goede afronding van het examen ontvangt u een officieel certificaat. Dit is een document dat zeer belangrijk is in het bedrijfsleven en een pluspunt op een CV. De MOS-examens worden geleverd door het bedrijf Certiport.
Cursusboek MOS PowerPoint 2016 en 2013 inhoudsopgave en voorb. hoofdstuk

 

Blindtypen in 4 uur

Tevens hebben wij de bijzondere cursus Blindtypen in 4 uur. Informatie hierover vindt u op de website www.blindtypenin4uur.nl.

omhoog / terug

 
 
   
 

 

 
 

BTW

Alle cursussen zijn vrijgesteld van btw, wijzigingen voorbehouden.

 
     
 

Contact

Onze opleidingscoördinator, Astrid Romijn, helpt u graag de juiste cursus te vinden: rechtstreeks
06-51638321 of via
websitecontact@asrom.nl

 
 

 

 
   
 
ASROM Computercursussen - Bergschenhoek - Sinds 1998